Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-certificaat voor dadel-importeur Eden Fruits

Algerijnse dadels naar VS en Duitse retail

Bij de firma EdenFruits uit het Duitse Kehl, de Europese handelspartner van Ziban Garden Algerije,staat het hoofdseizoen voor de deur. Eden Fruits handelt in dadels uit Algerije en heeft sinds begin dit jaar ook een bio-certificaat.

"Voor ons begint momenteel het hoofdseizoen met de reeds klaarstaande bestellingen", vertelt mevrouw Kunz, die verantwoordelijk is voor het kwaliteitsmanagement bij Eden Fruits. "De oogst vindt in oktoberin Algerije plaats. De bedrijfsleider haalt zijn dadels van de palmplantages en het product wordt direct in de fabriek 'Ziban Garden' verwerkt en verpakt." De dadels worden in houten schaaltjes of piepschuim serveerschaaltjes verpakt en van folie en etiket voorzien. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen de serveerschaaltjes met 200 gram, 400 gram of 500 gram gevuld worden. Ook de etiketten kunnen individueel worden vormgegeven.

Momenteel worden er tussen de zes en acht containers per week verladen. Twee daarvan in de VS, de overtocht aan de oostkust duurt één en aan de westkust twee maanden. De overige dadels worden via Duitse retailers afgezet, zodat de dadels van Eden Fruits in heel Europa bij Edeka, Kaufland, Lidl, Aldi Nord, Aldi Süd, Billa Oostenrijk en Hofer Oostenrijk in de schappen belanden. De firma werkt hoofdzakelijk met partijen van tot zo'n 33 pallets of meer. "Dat zijn grote afnamehoeveelheden die de klanten dan echter ook voordeliger ontvangen."

Van Algerije naar Frankrijk en de wereld rond
"De dadels worden verpakt door Ziban Garden inBiskra/Algerije. Vanuit Algiers worden de dadels vervolgens met pallets tegelijk in koelcontainers naar Marseille/Frankrijk verladen, waar ze door onze eerste ontvanger, een transitbedrijf in Vitrolles/Marseille, in ontvangst worden genomen en worden overgeladen naar vrachtwagens."

Eden Fruits importeert dadels van de variëteit Deglet Nour, uit de conventionele teelt en in bio-kwaliteit. Naast de dadels uit Algerije importeert het bedrijf ook uit Tunesië, afhankelijk van de behoefte van de klanten. "Deze zijn echter van nature niet zo zoet als de Algerijnse dadels."

De zoete dadels zijn bijzonder populair rond kerst en voor de ramadan. Vaak worden ze bij deze gelegenheden gevuld met marsepein, noten of chocolade. In Kehl is geen eigen pakstation voorhanden. Eden Fruits houdt zich overwegend bezig met de organisatie, het transport van de producten, het klantcontact en kwaliteitsmanagement.

Biologische toekomst?
De conventionele teelt vormt nog steeds een belangrijk deel van de handel voor Eden Fruits. Een bio-certificaat opent vele deuren, daarom denkt mevrouw A.-Kunz, dat de bio-producten bij Eden Fruits de overhand zullen nemen boven de conventionele producten. "Bio-dadels zijn groter, smaken beter en zijn mooier, maar ook duurder. Het bio-certificaat heeft natuurlijk een positieve uitwerking op onze klantenkring, maar men moet zichzelf ook laten zien.

Hier kunt u de producten van Ziban Garden S.a.r.l / Eden Fruits bekijken.

 

Voor verdere informatie:
C. A.-Kunz
Eden Fruits GmbH
+49 7851 / 63 67 167
info@edenfruits.de

Publicatiedatum: