Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antoine Geysels, Top’Pom:

"Frankrijk: "Vraag naar aardappelen zal dit jaar constant zijn"

Volgens Antoine Geysels van Top'Pom heeft de droogte in Europa een gunstig effect op de aardappelmarkt. "De beschikbare hoeveelheid op de Europese markt zal beperkt zijn en daardoor blijft de vraag redelijk constant."



Top'Pom is teler en handelaar in consumptieaardappelen. Het bedrijf koopt producten in alle teeltgebieden van Frankrijk. Zo'n 20 telers die een jaarlijkse oogst leveren van 40.000 ton telen exclusief voor dit bedrijf. Het algehele verhandelde volumen van Top'Pom bedraagt 80.000 ton per jaar.


 
"We werken momenteel voornamelijk met Franse inpakkers omdat er niet veel vraag naar export is. We zijn net in Italië begonnen, maar dit is triviaal omdat ze nog steeds hun nationale teelt hebben. Bovendien liggen hun prijzen iets meer concurrerend dan die van ons. We moeten nog even wachten."



Vast staat dat de vraag zal komen. "Landen als België, Duitsland, Polen,de Tsjechische Republiek, Engeland en Frankrijk zelf zullen een beperkte oogst en kwaliteitsproblemen ondervinden."



Constant formaat
Top'Pom ligt in Champagne-Ardenne. Droogte en erg koele weersomstandigheden tijdens het teeltseizoen hadden geen significante impact op de prijzen. "We zullen redelijk consistente en homogene formaten in Campagne hebben."



90% van Top'Pom aardappelen zijn van het Agata-ras. "Wat oogst, levensvatbaarheid en algehele kwaliteit betreft is dat het beste in ons gebied. Daarnaast bieden we rassen als Caesar, Monalisa, Marabel, Orchestra, Taisiya, Mozart, Manitou en vastkokende rassen als Rudolph voor de Spaanse markt."



De belangrijkste verkooplanden van Top'Pom zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Portugal en de regio's in Oost-Europa.



Voor meer informatie: 
Top'Pom
Z.I. Villette 10700
Arcis-sur-Aube
+33 3 25 37 12 16

Publicatiedatum: