Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaarlijks terugkerend evenement in Zuid-Italië

Wedstrijd discuswerpen met cactusvijgen

 
Discuswerpen is een Olympische sport maar in een stadje in het zuiden van ItaliĆ« heeft men hier een wel zeer bijzondere variant op bedacht, waarbij de schijven of bladeren van cactusvijgen worden gebruikt. 

Jaarlijks verzamelen toeristen en andere belangstellenden zich op een hoog uitzichtpunt aan de Middellandse Zee, vanwaar zij het werpen van de schijven in zee goed kunnen volgen. Dit jaar werd de wedstrijd op 18 augustus in Palmi (Calabriƫ) gehouden.

"Het is een evenement dat jong en oud aanspreekt," vertelt organisator Lillo Loiercio. "Niet alle cactusvijgschijven zijn geschikt voor deze sport. Deelnemers moeten de beste exemplaren uitkiezen en er een ronde discus van maken. Wie het verst kan gooien, heeft gewonnen," aldus Loiercio. 

Thelocal.it schrijft dat de schijven volledig biologisch afbreekbaar zijn wat het tot een milieuvriendelijke sport maakt. Het is echter wel aan te raden om op veilige afstand toe te kijken. 


Publicatiedatum: