Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Verschuren, Herbert Solutions

Innovaties in wastechnieken en elektronisch sorteren van aardappelen

"Innovaties in wastechnieken van aardappelen zorgen voor gegarandeerd schonere aardappelen", vertelt Mark Verschuren van Herbert Solutions. "Daarnaast hebben we verschillende oplossingen voor elektronisch sorteren: kwaliteit, monstername en gemiddelde lengte sortering."


Wassen
"Door de constructie van de deur van een wasser hebben wij de mogelijkheid om de opening van uitvoer aan te passen aan de hoeveelheid product in de trommel op een gewenste hoogte/diepte van de trommel. Veel of weinig aardappel, groot of klein, we kunnen de opening op de positie daar neer zetten dat de batch aardappelen (of peen) schoner uit de trommel komen.


 



"Een systeem in de bodem van de tank voert frequent slib uit de trommel af. Het water tussen de trommel en de bodem van de tank staat stil. Daar bezinkt het vuil, dat met een instelbare frequentie afgevoerd wordt waardoor het water in de trommel schoner blijft, dus ook schoner kan wassen. Beide systemen zijn als enige verkrijgbaar bij Herbert."


Elektronische sorteren.
Hierin kent Herbert verschillen modellen/oplossingen als kwaliteit sorteren, monstername en gemiddelde lengte sortering.

Kwaliteit sortering
Met behulp van camera technologie is het mogelijk gewassen knollen op alle mogelijke kwaliteiten en eisen – defecten uit te sorteren. De knol wordt beoordeeld 360 dgr met een tonnage tot 45 ton per uur met een nauwkeurigheid van 0,25 mm2 en 95%.



Recentelijk zien we met de komst van kleine machines (oculus 1000) dat deze machine geplaatst worden i.p.v. leestafels. Dit bespaart niet alleen veel op personeelskosten, maar geeft een veel hogere en constant kwaliteit.

Monstername
Aanvoer van product wordt beoordeeld met monsters. Deze monsters kunnen elektronisch beoordeeld worden met het kleinste broertje uit de familie. De machine stuurt data over alle beoordelingen uit. Op deze wijze is een menselijke beoordeling en of interpretatie op o.a. kleuren geëlimineerd. Eén van de machines kan ook in de stroom staan van de intake van de totale binnenkomst product voor een continue meting

Gemiddelde lengte sortering
Onafhankelijk van het product / invoer (veld product) zal het systeem ervoor zorgen dat de uitvoerlengte constant is. Voor optimale fritesaardappelen heb je een constante lengte van aardappelen nodig. Het systeem zal dit doen door het bijsturen van een grote of kleine knol.
Voldoet deze gemiddelde lengte niet aan de gestelde wensen, dan zal de knol afhankelijk van de kwaliteit en of maat naar de wedges of flakes gestuurd worden.


Voor meer informatie
Herbert Solutions
Mark Verschuren
M: +31(0)6 516 910 13
T : +31(0)40 20 10 434 / direct +31(0) 85 21 05 041
mark@herbertsolutions.com

Luchthavenweg 99
5657 EA Eindhoven
T: 040-402010434
sales@herbertsolutions.com
www.herbertsolutions.com

 
Publicatiedatum: