Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 jaar Commercial Fruits

"Wij liepen voorop met de import van avocado's en granaatappelen"

Commercial Fruits viert z'n 25-jarig bestaan. Gabriel Burunat, oprichter en directeur van het bedrijf, importeerde als eerste Peruaanse avocado's in Europa. De 'koning van de Rungis avocado's' zoals hij in een documentary genoemd wordt liet de tijd niet aan zich voorbij gaan.

"We hebben altijd geprobeerd om de voorloper met sommige producten of de herkomst ervan te zijn. 25 jaar geleden begonnen we met de import van verse vijgen en groene asperges uit Peru. 5 jaar later begonnen we de Peruaanse avocado te verhandelen en10 jaar geleden de granaatappel. Vandaag de dag zijn we de grootste importeur van Peruaanse granaatappelen in Europa."

Rungis
Een keerpunt in de ontwikkeling van het bedrijf was onze deelname op de Rungismarkt in 2010. "We kregen de beschikking over 2.250 m² koelruimte met een rijpingsafdeling met een capaciteit voor ongeveer 90 pallets. De rijpingsafdeling wordt voornamelijk voor avocado's gebruikt maar ook voor mango's."

2010 was ook het jaar waarin William Burunat, Gabriels zoon, bij het bedrijf kwam.
Momenteel werkt hij als commercieel directeur. "Voor de toekomst stellen we een nieuw salesteam samen met jonge mensen die met William zullen samenwerken. Daarnaast zijn er vooruitzichten op andere producten en herkomstgebieden."


Gabriel en William Burunat

De vooruitgang van de granaatappel 
Een van Gabriels doelen is om de granaatappel te introduceren bij het Franse publiek en niet zonder succes: de consumptie van het fruit stijgt. "Het geheim van de verkoop van meer granaatappelen ligt 'm in het aanbieden van de zaden. We verkopen ook granaatappelen aan de horeca, vooral aan bars en winkels die granaatappelpersen hebben waar de consumenten een superverse sap kunnen kopen die voor hun neus bereid wordt."

Nog steeds stijgt het aanbod sneller dan de vraag. In Peru was het granaatappelseizoen behoorlijk gecompliceerd. "In een paar weken tijd hebben ze ons een te grote hoeveelheid gestuurd: 50% meer dan vorig seizoen. Als Peru met de granaatappel verder wil, moet het alternatieven voor de Europese markt zoeken. Anders overspoelen de Peruanen ons, net als ze dit jaar hebben gedaan."
Gabriel denkt dat veel Peruanen granaatappelen hebben geplant met als eerste een focus op de VS, terwijl de voorwaarden om op die markt te komen zo moeilijk zijn dat maar weinig Peruanen naar de VS exporteren. "Daarom zijn de grote hoeveelheden voornamelijk naar Europa geëxporteerd."

Voor meer informatie:
Commercial Fruits
Gabriel Burunat

Publicatiedatum: