Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bron nog onbekend

Zweden onderzoekt landelijke E.coli-uitbraak

Momenteel onderzoeken de Zweedse autoriteiten een landelijke E.coli-uitbraak. Tot nu toe werd in het land melding gemaakt van 50 besmettingen.
 
Het Folkhälsomyndigheten (Agentschap voor de Volksgezondheid) en het Livsmedelsverket (Nationaal Voedingsbureau) laten weten dat het om één van de grootste uitbraken tot nu toe gaat. In Zweden werden in de maand juli ongeveer 30 tot 50 ziektegevallen gemeld. 
 
De bacterie die de uitbraak veroorzaakt is de enterohemorrhagische E.coli (EHEC). Deze virusstam staat bekend als zijnde zeer virulent. 
 
Het Folkhälsomyndigheten vertelde aan Food Safety News dat er tot half augustus 54 ziektegevallen gelinkt konden worden aan dit specifieke EHEC-type. Nog eens 50 gevallen worden als verdacht beschouwd. Momenteel wordt onderzocht of deze ook in verband staan met de uitbraak. 
 
"Het nationale uitbraak-team kijkt in eerste instantie of al deze ziektegevallen het gevolg zijn van één gemeenschappelijke voedselgerelateerde besmettingsbron. "Lokaal kunnen mensen elkaar ook besmet hebben via het zwemmen in meren," legt een woordvoerster van het agentschap uit. 
 
De symptomen bestaan onder meer uit buikkrampen en bloederige diarree. De incubatietijd varieert van drie tot acht dagen. Gezonde volwassenen herstellen doorgaans binnen tien dagen van een besmetting. 
 
Publicatiedatum: