Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid Afrikaanse Hortgro roept op tot landhervorming

De fruitcoöperatie Hortgro heeft in een statement gemeld dat ze duurzame en economisch verantwoorde landhervormingen in de tuinbouwsector erkent en steunt om voormalig benadeelde telers er weer bij te betrekken.

'Land' heeft een hoog emotieve waarde voor veel Zuid-Afrikanen en het gebruik ervan om te telen moet erkend worden. Nicholas Dicey van Hortgro: "Alle gebruikers van tuinbouwgrond moeten ernaar streven de waarde die het biedt te verhogen, het landbouwpersoneel en de staat samen. We moeten de juiste mensen via de juiste processen op het land krijgen en hen voorzien van de juiste diensten. Landhervorming zou daarom op zo'n manier opgelegd moeten worden dat het leidt tot winstgevende en duurzame ondernemingen."

Dicey riep verder op tot een constructieve samenwerking op alle niveaus tussen de staat en de privé sector om blijvende oplossingen voor landhervorming te vinden die op een lijn liggen met het National Development Plan.

"Het huidige irrationele publieke debat helpt niet. Er zijn aan beide zijden opportunisten die spelen met de toekomst van ons land. Hortgro steunt een legaal proces dat onze grondwet waardig is en alle belanghebbenden zouden op dit gebied ethisch leiderschap moeten tonen."

"Er bestaat geen magische formule voor landhervorming, maar er zijn vele voorbeelden van succesvolle projecten op zowel individuele als collectieve basis. We moeten op deze successen focussen en ze hier herhalen. We hebben zoveel potentieel. We zullen succes zaaien."

Voor meer informatie:
Anton Rabe
Tel: +27 21 870 2900
Publicatiedatum: