Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fruit wint overal aan populariteit

"Felle concurrentie exportmarkt Chinese pomelo"

"Dit jaar zal de oogst in de provincie Fujian op 20 augustus van start gaan, hoewel in omliggende provincies, zoals Guandong, Hainan en Guangxi, de oogst nu al aan de gang is. Het weer was dit jaar bijzonder gunstig voor de pomeloteelt en dit is de productiviteit ten goede gekomen. De oogst is dit seizoen 10% groter dan vorig jaar," laat Henry Wang van Jiutai Modern Agricultural tijdens een interview aan FreshPlaza weten. 



Henry Wang legt uit dat de Pomelomarkt in China verdeeld is en dat het marktaandeel van het fruit in andere landen groeit: "In de provincies Hainan en Guangxi is de rode pomelo het populairst en in Guangdong worden zowel rode en witte pomelo's geteeld. In Fujian worden vier pomelorassen geteeld, waarvan de meeste wit maar ook rode. We exporteren onze Fujian pomelo's naar Europa, Canada en markten in Zuidoost-Azië. In deze regio's is de pomelo nog vrij onbekend maar we merken dat het fruit bij steeds meer mensen in de smaak valt, vooral bij de jongere generaties. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat pomelo's erg gezond zijn en veel vitamine C bevatten. Daarnaast heeft het fruit een heerlijk zoete smaak."


Wanneer hem gevraagd wordt naar de concurrentie op de markt antwoordt Wang dat de concurrentie op de exportmarkt vrij fel is. "Dit is terug te zien in de concurrerende prijzen die bedrijven hanteren om hun marktaandeel te vergroten. Wij proberen ons van onze concurrenten te onderscheiden door een product van een consistente hoge kwaliteit te leveren evenals een goede dienstverlening aan onze klanten."





Jiutai Modern Agricultural is in meerdere landen actief. Henry Wang vertelt hier het volgende over: "Ons bedrijf exporteert rechtstreeks naar buitenlandse supermarktketens, zoals Carrefour en Auchan. Daarnaast beschikken we ook over een distributiecentrum in Polen, dat we gebruiken om de groothandelsmarkten aldaar te bedienen. Ons bedrijf koopt ook pomelo's uit de provincies Hainan en Guangxi in voor de verkoop op de Chinese markt. Hoewel Vietnam en Thailand ook pomelo's telen, kunnen deze landen in kwalitatief opzicht niet met onze Fujian pomelo's concurreren. We hopen wereldwijd nog meer mensen met de zoete smaak van onze pomelo's kennis te laten maken."




Henry Wang (汪恒定)
Jiutai Modern Agricultural Co., Ltd.
Phonenumber: + 86 136 8503 3992
Publicatiedatum: