Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van Rooijen, Torres Tropical Fresh:

"Voorraden mango's drogen nu snel op"

Tholen - Traditiegetrouw neemt de vraag in de zomer naar mango's af, maar ook het aanbod wordt inmiddels een stuk schaarser. "Eind van de maand kan het nog wel spannend worden met de beschikbaarheid", constateert Marcel van Rooijen van Torres Tropical Fresh. "Het aanbod vanuit Brazilië droogt nu op, Senegal verstuurt nu zijn laatste mango's en ook vanuit Mexico is het seizoen een eind gebeurd. Israël is de laatste jaren minder sterk aanwezig op de Europese markt. Al met al neemt het aanbod hierdoor snel af."



"Er zit veel klein fruit in de markt, wat de prijs naar beneden heeft gedrukt. De kwaliteit van de mango's is gewoon, maar echte superkwaliteit is niet voorradig", vertelt de importeur. "Brazilië zit nu in een tussenseizoen, waardoor de volumes drastisch omlaag gaan. Alternatieven voor fiberless mango's zijn er nauwelijks. Nu liggen de prijzen, naar gelang maat en variëteit nog op een niveau rond de 4,50-5 euro, maar ik verwacht dat we volgende week wel naar 5,50-6 euro gaan."

Dat de vraag naar mango's 's zomer afneemt, is volgens Marcel van alle tijden. "Dan is er genoeg zomerfruit beschikbaar voor weinig geld en hebben afnemers in Oost-Europa voldoende lokale producties." Wijzigingen in voorkeuren voor variëteit tussen de verschillende landen, ziet hij nauwelijks. "De Tommy Atkins gaat voornamelijk naar Oost-Europa, Palmer is gewild in Duitsland en Zuid-Europa en hier in West-Europa prefereert men vooral de Kent en een goede Keith."

Voor meer informatie:
Marcel van Rooijen
Torres Tropical Fresh
Tel: +31(0) 85 88 86 247
marcel@torrestropical.com
www.torrestropical.com