Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour ontkent vertrek uit China

Volgens een woordvoerder van Carrefour China zijn de geruchten op internet dat het bedrijf zich uit de Chinese markt terugtrekt niet waar. De woordvoerder noemt de geruchten te absurd om op te reageren. Wel bevestigt de woordvoerder dat er sprake is van een ontslagronde bij het Franse hoofdkwartier van Carrefour, dat er een overeenkomst voor samenwerking is ondertekend met Tencent en Yonghui en dat Carrefour zich meer gaat richten op e-commerce. 

Volgens de woordvoerder was dit nieuws echter al langer bekend. Carrefour gaf op 23 januari van dit jaar toelichting op zijn "Carrefour 2022 Plan". Dit plan houdt in dat er zo'n 2.400 ontslagen zullen vallen bij het Franse hoofdkwartier en dat er meer focus wordt gelegd op e-commerce en bio-producten. Ook heeft het bedrijf zijn strategie voor de Chinese markt aangepast, zodat investeringen van Tencent en de Yonghui Group kunnen worden geïmplementeerd.

De woordvoerder heeft niets gehoord over ontslagen in China. In de omgeving van Chengdu zijn met uitzondering van Ziyang alle vestigingen van Carrefour actief als normaal. Er is nu nog niets bekend over samenwerking met Tencent en Yonghui in de nabije toekomst.

Marktanalyses laten echter zien dat Carrefour wereldwijd slecht presteert qua omzet. Een voorname reden voor deze zwakke prestaties is de Chinese markt. In 2017 daalde de omzet met 3% en had het bedrijf in China te maken met geduchte concurrentie van Walmart en Auchan. In reactie hierop is Carrefour in gesprek gegaan met Tencent en Yonghui voor extra investeringen, hoewel Carrefour de grootste aandeelhouder van zijn eigen tak in China zal blijven.

Bron: PC online
Publicatiedatum: