Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cursus Packaging Projectmanager

Data: 18-1-2018 t/m 7-6-2018
Tijd: 16.00 - 21.00 uur
Locatie: HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch

Extra informatie:
Verpakken van producten is een wezenlijk onderdeel in de gehele keten van een product. Van opdracht om een verpakking voor een product(range) te maken, tot de uiteindelijke verpakking is een complex proces waarbij veel partijen betrokken zijn met ieder zijn eigen expertise. Goede communicatie is onmisbaar tussen deze partijen. Dit vraagt om een projectmanager die het hele proces kan overzien en er uiteindelijk voor zorgt dat er een verpakking ligt die voldoet aan de eisen van alle stakeholders in het proces. Veel bedrijven hebben behoefte aan een projectmanager verpakkingen. Deze opleiding speelt in op de toenemende vraag van het bedrijfsleven naar deze mensen. Naast competenties op het gebied van projectmanagement moet een projectmanager alle elementen begrijpen die aan de orde komen binnen het verpakkingsproces. Als je deze opleiding hebt afgerond ben je in staat om het hele proces te overzien, te begrijpen en daardoor te managen. Je weet precies de juiste vragen te stellen om toe te werken naar het gewenste eindresultaat.

Kenmerkend aan deze opleiding.
Deze opleiding geeft je kennis, inzicht en vaardigheden die nodig zijn om het gehele verpakkingsproces van het begin tot het einde te kunnen managen. We leren je de taal te spreken van de verpakkingswereld zonder daarbij echt de diepte in te gaan. Dat laat je over aan de verschillende experts! We leren je onder andere hoe en welke informatie je moet verzamelen in het begin, de begeleiding van het design en prepress bij verpakkingen van en naar een geheel nieuw design. Maar ook het begeleiden van de doorvertaling van bestaande verpakkingsconcepten of bestaande verpakkingen laten aanpassen en controleren.

In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Leren van en met elkaar draagt bij aan het leerresultaat. Een case over een verpakkingsproces loopt als rode draad door de opleiding heen. Daaraan koppelen we verschillende opdrachten die je in een groep danwel individueel maakt. De nieuwste software gebruiken we in de lessen als ondersteuning bij het managen van dit proces. Je sluit de opleiding af met een kennistoets.

De docenten in de opleiding hebben ruime ervaring met de begeleiding van verpakkingstrajecten voor grote retailorganisaties en A-merken.

Inhoud
Tijdens de opleiding gaan we in op de volgende onderwerpen in relatie tot verpakkingen:
Project- en procesmanagement
Marketing
Retail & brandmanagement
Design
Verpakkingsmaterialen en technieken
Artwork
Wetgeving en aansprakelijkheid
Financiële haalbaarheid
Supply chain & Quality management incl. MVO en duurzaamheid
Online winkelen en de consequenties voor de product-verpakking combinatie, logistiek, communicatie en wetgeving.

Voor wie?
De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen omscholen/bijscholen tot projectmanager speciaal gericht op verpakkingen. Mensen met een achtergrond in de levensmiddelenindustrie, FMCG, grafische industrie, algemene projectmanagers, Food Designers, (directie) secretaresses zijn interessante cursisten voor deze opleiding.

Duur opleiding
De opleiding bestaat uit 10 lesdagen van 16.00 uur tot 21.00 uur plus een dag voor de toets en de presentatie van je case.

De doorlooptijd van de opleiding is 6 maanden.

Donderdag 18 januari 2018
Donderdag 1 februari 2018
Donderdag 8 februari 2018
Donderdag 22 februari 2018
Donderdag 8 maart 2018
Donderdag 22 maart 2018
Donderdag 5 april 2018
Donderdag 19 april 2018
Dinsdag 8 mei 2018
Donderdag 24 mei 2018
Donderdag 7 juni 2018

Prijs
De cursusprijs is € 2.500,- exclusief 21 % btw en cateringkosten en inclusief digitaal cursusmateriaal.
Cateringkosten bedragen € 15,00 per dag, exclusief 6% btw.

Voor meer informatie of aanmelden:
http://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/food/cursus-packaging-projectmanager

« Terug naar agenda