Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Handelsmissie naar Bangladesh

Data: 1-10-2017 t/m 5-10-2017
Locatie: Bangladesh

Extra informatie:
Bent u als ondernemer actief in de Agri&Food sector? Heeft u interesse in de markt in Bangladesh? Ga dan mee met deze missie. Deelname staat open voor bedrijven, kennisinstellingen, brancheorganisaties en ngo’s in de volgende sectoren: zuivel, aardappel, aquacultuur, groenten en fruit.

Deze missie biedt u ingangen bij de overheid en bedrijven in de Agri&Food sector in Bangladesh. Ook krijgt u inzicht in directe kansen en mogelijkheden op de markt en maakt u kennis met potentiële zakenpartners.

Wat kunt u verwachten?
U krijgt toegang tot een groot netwerk en (het exploreren van) zakelijke kansen voor uw bedrijf. Het programma bestaat onder meer uit:

-individuele matchmaking;
-bezoeken aan bedrijven;
-organisaties en projecten in de genoemde sectoren;
-een informatief seminar en netwerkevenementen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De landbouw in Bangladesh is de grootste werkgever van het land (70%) en de belangrijkste bron van inkomsten voor ongeveer de helft van de werkende bevolking. Landbouw is ook de belangrijkste sector voor economische groei in Bangladesh. Maar de sector is nog traditioneel ingericht, waardoor de productiviteit en kwaliteit relatief laag is.

De uitdagingen voor de sector liggen onder meer op de terreinen: uitgangsmaterialen en andere inputs, machines, opslag-verwerking-transport en trainingen/capaciteitsopbouw. Ontwikkeling van de voedselketens vraagt om investeringen in nieuwe technologie. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Concept programma
-1 oktober: Reisdag
-2 t/m 5 oktober: Matchmaking, bedrijfsbezoeken, overheidsbezoeken, seminars
-6 oktober: Reisdag

Deelname
Meld u aan voor de handelsmissie. Deelname is gratis. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse Ambassade in Dhaka. Voor de organisatie van matchmakingafspraken werken zij samen met een lokale partner in Bangladesh.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze missie neemt u contact op met: Sylvia van der Horst sylvia@nec.nl of Joost van Dam dam@nec.nl.T: 033 433 0131

« Terug naar agenda